Gå direkt till innehåll
Sofia Borgstrand vann kategori B i Sveland Cup 2016 på ponnyn Exzentrics Mixed Emotions.
Sofia Borgstrand vann kategori B i Sveland Cup 2016 på ponnyn Exzentrics Mixed Emotions.

Nyhet -

Sveland Cup tillbaka med riksfinal!

Den omtyckta ponnycupen får nu tillbaka sin spännande riksfinal. Det innebär att landets ponnyryttare får chansen att under en festlig inramning göra upp om vinsten av en drömhelg hos Sylve Söderstrand och Lotta Björe. I år arrangerades Sveland Cup i mindre omfattning efter beslut från Svenska Ridsportförbundet. Men nya förhandlingar har resulterat i att den omtyckta cupen återigen blir rikstäckande.

Sveland Djurförsäkringar som arrangerar ponnycupen kommer även att förnya upplägget för att göra det till en ännu mer spännande och lärorik tävling. De två kvalen samt zonfinalen i respektive zon kommer nu hållas under en festlig tävlingshelg under ett meeting. Där kommer det förutom själva tävlingen även finnas andra aktiviteter under helgen för de tävlande och deras familjer.

- Vi är så förväntansfulla inför nästa säsong av Sveland Cup. Dels för att vi äntligen får tillbaka vår riksfinal som är så uppskattad av ponnyryttarna, och dels för att vi kan erbjuda en förhoppningsvis ännu roligare cup, berättar Therese Wijkmark, ansvarig för Sveland Cup på Sveland Djurförsäkringar.

Mer information om tävlingsdatum och tävlingsplatser kommer att presenteras i början av nästa år. Under tiden kan man följa uppdateringar och uppladdningen inför Sveland Cup på Facebook och Instagram.

Om Sveland Cup

Sveland Cup startades 2006 av Sveland Djurförsäkringar som en satsning på ungdomsridsporten och under åren har intresset för cupen bara ökat. Idag är det en av de största cuperna för ponnyer i landet. Hopptävlingen är för ponnyer i klasserna B, C och D på nivåerna LB och LB+. Sveland Cup arrangeras i fem regioner runt om i hela Sverige med en gemensam riksfinal. Sedan flera år tillbaka får finalsegrarna en träningshelg på JumpClub med Sylve Söderstrand och Lotta Björe som tränare.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05

Relaterat innehåll