Gå direkt till innehåll
Ryttaren Karl Obieglo blev en av vinnarna under Sveland Western Cup 2019. Foto: Sveland Djurförsäkringar
Ryttaren Karl Obieglo blev en av vinnarna under Sveland Western Cup 2019. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Pressmeddelande -

Efter förra årets uppehåll – nu drar Sveland Western Cup äntligen i gång igen

Förra året satte coronapandemin stopp. Men i år kan Sveland Djurförsäkringar återigen arrangera Sveland Western Cup tillsammans med Western Riders Association of Sweden, WRAS och ett flertal lokala föreningar.

Cupen består av sex kvaltävlingar som arrangeras från norr till söder innan den stora rikstäckande finalen som går av stapeln på Axevalla i november.

Efter förra årets uppehåll ser nu Sveland, WRAS och de lokala föreningarna mycket fram emot att kunna arrangera Sveland Western Cup igen.

– Vi är noga med att tävlingarna ska kunna genomföras på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Alla kvaltävlingar kommer att ske utomhus och vi har senarelagt dem i år då restriktionerna förhoppningsvis ska ha lättat. Vi kommer självklart att följa utvecklingen och anpassa evenemangen efter rådande smittläge, säger Therese Wijkmark, chef affärsområde Häst på Sveland Djurförsäkringar.

– Vi tycker det är mycket roligt att Sveland satsar på westernryttarna och att de har vågat planera detta trots att läget har varit osäkert, säger Björn Nilsson, ordförande för WRAS.

Schema:

10 juli: Westernryttarna I Nedre Norrland, WINN

24 juli: Western Riders Sjuhärad Borås, WRSB

21 augusti: Eastern Western Riders, EWR

28 augusti: Strängnäsbygdens Western Riders, SbyWR

11 september: High Chaparall Western Riders, HCWR

18 september: Western Riders X-län, WRX

5-7 november: Finalhelg, SMA, Axevalla

Vid frågor vänligen kontakta Therese Wijkmark på 0521-25 71 73.

Ämnen

Kategorier


Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05