Gå direkt till innehåll
Den populära serien Skåne Grand Prix 1* utökas med en ny serie. foto: Sveland Djurförsäkringar/KimC.nu
Den populära serien Skåne Grand Prix 1* utökas med en ny serie. foto: Sveland Djurförsäkringar/KimC.nu

Pressmeddelande -

En serie blir två – till våren startar Skåne Grand Prix 2*

Den populära serien Skåne Grand Prix 1* utökas under våren och sommaren 2024 med Skåne Grand Prix 2*. Syftet är att ge ännu fler ryttare chansen att delta i en cup under professionella och festliga former. Sveland Djurförsäkringar är stolt samarbetspartner.

Skåne Grand Prix 2* vänder sig till ryttare som hoppar hinder som är mellan 1,20 och 1,25 meter höga. Åtta deltävlingar planeras under våren och sommaren nästa år med en stor final på Ribersborg i Malmö i slutet av sommaren.

När Skåne Grand Prix 1* startade 2021 var ambitionen att skapa en spännande och rolig tävlingsserie med bra premier för de som inte hoppar de allra högsta hindren (1,10 till 1,15 meter). Det tycker arrangörerna Jonas Holmberg och Magdalena Regårdh att man har lyckats med under de två omgångar serien har genomförts. Därför är de nu glada över att, med Skåne Grand Prix 2*, ge ännu fler ryttare chansen att tävla.

– Den stora finalen av Skåne Grand Prix 1* i Flyinge förra året bjöd på fantastiska insatser och en otrolig spänning. Det har varit en härlig och kamratlig stämning bland deltagarna genom hela serien vilket har varit minst lika viktigt som tävlandet i sig, säger Magdalena Regårdh som hoppas att Skåne Grand Prix 2* ska bli lika uppskattad.

– För många blir det ett naturligt steg att gå från 1* till 2*. Vi hoppas att 2* ska bli ett självklart inslag i tävlingssäsongen under flera år framåt.

Sveland Djurförsäkringar är stolt samarbetspartner till båda serierna.

– Vi ser fram emot att denna festliga och professionellt arrangerade cup nu ska utökas så att ännu fler ryttare får chansen att delta, säger Therese Wijkmark, affärsområdeschef på Sveland Djurförsäkringar.

Skåne Grand Prix 1* 2023/2024

Lördagen den 23 september sätter den nya säsongen av Skåne Grand Prix 1* igång med en första deltävling på Helsingsborgs Fältrittklubb. Sedan följer ytterligare sju deltävlingar runt om i Skåne innan den stora finalen i Flyinge under våren 2024.

Hittills klara föreningar och datum:

Vecka 38: Helsingborgs Fältrittklubb

Vecka 39: Fjälkestads Ridklubb

Vecka 42: Lillhagens Ridklubb

Vecka 43: Båstads Ridklubb

Vecka 46: Flyinge Hästsportklubb

Vecka 49: Vellinge Hästsportförening

Mer information finns på gpsverige.com. Vid frågor vänligen kontakta Therese Wijkmark på 0521-25 71 73 eller Jonas Holmberg på 0705-29 21 33.

Ämnen

Kategorier


Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05