Gå direkt till innehåll
Etolog Emma Almquist leder samtalen i Svelands nya podd: Husdjurspodden – din djurkompis i poddvärlden. Illustration: Sveland Djurförsäkringar
Etolog Emma Almquist leder samtalen i Svelands nya podd: Husdjurspodden – din djurkompis i poddvärlden. Illustration: Sveland Djurförsäkringar

Pressmeddelande -

Etologi och djurhälsa i fokus när Sveland lanserar ny podd!

Idag den 27 april släpper Sveland, Sveriges enda kundägda försäkringsbolag som enbart fokuserar på djur, en ny podd: Husdjurspodden – din djurkompis i poddvärlden.

Husdjurspodden är en podcast för alla som älskar djur och som inspireras av kunskap och engagemang. I sex avsnitt djupdyker etolog Emma Almquist in i nya aktuella ämnen - tillsammans med utvalda gästexperter. Det utlovas kunskap och underhållning.

– Syftet med podden är att låta lyssnarna lära känna faktiska djurexperter – inte bara lyssna. Detta känns extra viktigt nu efter pandemin, när vi är så många som skaffat husdjur. Rätt kunskap är A & O för ett hållbart och roligt djurägande, säger Emma Almquist.

Emma Almquist
och Sveland Djurförsäkringar vill hjälpa alla djurvänner att tillsammans med sina husdjur få ut det bästa av varandra och må så bra som möjligt - för ett hållbart djurägande.

Emma beskriver podden

– Podden är inte en kort föreläsning och lyssnaren ska inte behöva anteckna. Den ska få dig att bli glad och må bra; en poddkompis i vardagen som delar ditt djurintresse, säger Emma Almquist.

Om Husdjurspodden - din djurkompis i poddvärlden

• Inspirerande konversationer
• Artoberoende intresse
• Trygg vetenskaplig bas

Hur ser din drömbild med ditt husdjur ut? I första poddavsnittet som släpps idag den 27 april pratar Emma med tränings- och beteendenörden Emelie Johnson Vegh; om vad som händer om vi inte har koll på våra drömmar när vi skaffar djur och hur målen kan behöva förändras under djurets liv. De jämför även agility med att sluta röka.

– Om vi har målat upp en drömbild med olika drömscenarier tillsammans med vårt husdjur, men sen inte tränar för det - då kommer vi att gå runt och vara ständigt besvikna, säger Emelie Johnson Vegh.

Här kan du lyssna på första avsnittet - och läsa mer om podden
. Podcasten finns tillgänglig på Spotify, Podcaster-appen och Google Podcasts. Nytt avsnitt varannan onsdag. 

Sv
eriges bästa försäkringsbolag för hållbart djurägande

Svelands vision är att vara Sveriges bästa försäkringsbolag för hållbart djurägande. Det handlar om expertkunskap; om att förebygga skador och undvika sjukdomar.

– Hållbart djurägande är grunden i Svelands hållbarhetsarbete. För oss betyder hållbart djurägande att våra kunder och deras djur kan leva tryggt och må bra genom hela livet. Vi på Sveland är stolta över att kunna sprida kunskap och stötta våra kunder i deras djurägande. Genom Husdjurspodden kan allt fler djurägare ta del av viktig kunskap på ett lättillgängligt och underhållande sätt, säger Svelands hållbarhetschef Christine Ehrlander.

Ämnen

Kategorier


Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05