Gå direkt till innehåll
Pål Alfvegren. Foto: Sveland Djurförsäkringar
Pål Alfvegren. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Pressmeddelande -

Pål Alfvegren lämnar posten som vd för Sveland Djurförsäkringar

Pål Alfvegren tillträdde som vd för Sveland Djurförsäkringar januari 2019 efter att tidigare varit vice ordförande i bolagets styrelse. Som ny vd fick Pål uppdraget att genomföra ett antal större förändringar i bolaget, av såväl strukturell som strategisk karaktär. Styrelsen och vd var överens om att genomförandet av förändringarna skulle ske under en period på två till tre år, därefter skulle en strukturell och strategisk plattform vara fastställd.

– Bolaget har under de år med Pål som vd gått igenom stora förändringar, en uppgradering av Sveland. Det har skapats ny ledning och ledningsfilosofi, målstyrd affärsinriktad organisationsstruktur, ny varumärkesprofil, hållbarhetsinriktning samt tydlig strategisk plan. Vi är från styrelsen mycket nöjda med det arbete som Pål genomfört och levererat enligt överenskommet uppdrag, säger styrelseordförande Glenn Oredsson.

– Det har varit en fantastisk utvecklingsresa vi har fått genomföra på Sveland, ett sedan långt tillbaka fint kundägt bolag med hög kompetens och starka värderingar. Det jag har kunnat bidra med och det som varit mitt uppdrag, var att tillsammans med en ny ledning och styrelse lägga en strukturell och strategisk plattform inför framtiden. Utifrån denna nya plattform skall nu bolaget vidareutvecklas i den operativa verksamheten, och då är det dags för mig att lämna över vd-skapet till någon som är mer lämpad att driva det operativa arbetet. Det har varit ett utmanande men roligt uppdrag, säger Pål Alfvegren.

Efter genomfört uppdrag lämnar Pål Alfvegren rollen som vd per den sista april. Sveland Djurförsäkringar kommer att tillkännage efterträdaren till Pål Alfvegren inom kort.

Vid frågor vänligen kontakta Pål Alfvegren på 046-276 92 50, eller Glenn Oredsson på 070-83 60 838.

Ämnen


Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05