Gå direkt till innehåll
Emma Almquist och Sveland Djurförsäkringar är tillbaka med en ny säsong av podden Husdjurspodden - din djurkompis i poddvärlden. Foto: Sveland Djurförsäkringar
Emma Almquist och Sveland Djurförsäkringar är tillbaka med en ny säsong av podden Husdjurspodden - din djurkompis i poddvärlden. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Pressmeddelande -

Premiär för ny säsong av Svelands podcast om husdjur

Onsdagen den 12 oktober är det premiär för säsong 2 av Sveland Djurförsäkringars Husdjurspodden – din djurkompis i poddvärlden. Lyssnarna kan se fram emot sex kunskaps- och underhållningsladdade avsnitt tillsammans med etolog Emma Almquist och gästexperter.

Husdjurspodden är en podcast för alla som älskar djur och som inspireras av kunskap och engagemang. Precis som i säsong 1 bjuds lyssnarna på en stor bredd av ämnen fördelade på sex avsnitt som släpps successivt under hela hösten. Det första avsnittet handlar om allergi hos hundar, men även allergi hos våra andra husdjur diskuteras. Ett ämne som Emma Almquist upplever att många inte vet så mycket om, men som är jättevanligt.

– Desto bättre vi förstår våra djur ur alla möjliga hänseenden, desto bättre kommer både de och vi må i slutändan. Därför har jag valt att ha en stor bredd på ämnen som diskuteras i podden. Som djurägare behöver man ha ett helhetsgrepp. Rätt kunskap är A och O för ett hållbart och roligt djurägande, säger hon.

Det finns många poddar där ute. Vilket är ditt recept för att inte försvinna i bruset?
– Jag vill få lyssnarna att lära känna experterna och komma bort från känslan att de lyssnar på en föreläsning. Det ska vara trevligt att ha podden på i örat och lätt och avslappnande att lyssna. Jag tycker att jag lyckades med det i säsong 1 och hoppas göra det nu i säsong 2 också.

Hållbart djurägande är grunden i Svelands hållbarhetsarbete. För Sveland betyder hållbart djurägande att kunderna och deras djur ska kunna leva tryggt och må bra genom hela livet.

– Vi på Sveland är stolta över att kunna sprida kunskap och stötta våra kunder i deras djurägande. Genom Husdjurspodden kan allt fler djurägare ta del av viktig kunskap på ett lättillgängligt och underhållande sätt, säger Svelands hållbarhetschef Christine Ehrlander.

Podcasten finns tillgänglig på Spotify, Podcaster-appen och Google Podcasts.

Avsnitt säsong 2:
12 oktober: Allergi hos hundar med Susanne Åhman

26 oktober: Så ger man kaninen ett bättre liv med Therese Bergman

9 november: Veterinärmedicin och djurens beteende med Ida Kornevi

23 november: Det unika forskningsprojektet ”Mitt liv med hund” med Therese Rehn

7 december: De gyllene åren med den vuxna hunden med Emelie Johnson Vegh

21 december: Nyår, stressade djur och antidepp med Anya Thörnqvist

Ämnen

Kategorier


Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05