Gå direkt till innehåll
Alla Svelands anställda får möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan efter att coronapandemin är över. Foto: Sveland Djurförsäkringar
Alla Svelands anställda får möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan efter att coronapandemin är över. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Pressmeddelande -

Sveland möjliggör för fortsatt hemarbete även efter pandemin

Rapporter visar att många svenska företag ställer sig positiva till fortsatt hemarbete efter coronapandemin. Sveland Djurförsäkringar har redan nu tagit steget dit. Efter ett väl fungerande distansarbete under de senaste tio månaderna, som också har uppskattats av medarbetarna, har Svelands ledning nu beslutat att alla bolagets anställda ska ha möjlighet att jobba hemma upp till två dagar i veckan även efter att pandemin är över.

När coronapandemin slog till med full kraft i Sverige var Sveland Djurförsäkringars ledning snabb med att uppmana sina anställda att arbeta hemifrån för att minska smittspridningen av covid-19 i samhället. Situationen krävde en stor omställning för företaget som fick anpassa verksamheten utifrån nya förutsättningar där medarbetarna behövde arbeta digitalt hemifrån i en bra arbetsmiljö, samtidigt som verksamhetsnyttan skulle bibehållas.

Efter tio månaders distansarbete kan Svelands ledning nu konstatera att omställningen har fungerat bra då medarbetarna, tack vare digitala hjälpmedel, har kunnat arbeta på till stor del som vanligt.

De anställda har också upplevt att det har blivit lättare att få ihop vardagspusslet när de inte har behövt pendla in till kontoret varje dag. Något som de anser har bidragit till positiva hälsoeffekter.

– I en medarbetarenkät som vi genomförde i december framgår det att merparten av de anställda anser att de mår bra av att jobba hemma eftersom de genom sparad restid hinner med vardagens sysslor utan stress. Men många saknar den sociala kontakten med sina kollegor vilket bekräftar att företagets beslut om möjlighet till att varva kontorsarbete med hemarbete när coronapandemin är över har landat väl hos medarbetarna, säger Åsa Jonsson, HR-chef på Sveland Djurförsäkringar.

Efter att ha kunnat konstatera flera positiva effekter med en kombination av distansarbete och arbete på kontoret, som skapar förutsättningar för en mer hållbar arbets- och livssituation för de anställda, har Svelands ledning nu alltså tagit beslut att möjliggöra för fortsatt hemarbete även efter pandemin.

Omställningen ställer krav på Sveland som arbetsgivare att kontinuerligt genomföra uppföljningar av de anställdas fysiska och psykosociala arbetsmiljö för att säkerställa att den är tillfredsställande. Något som företaget kommer vara mycket noga med.

– Som hållbart företag är det viktigt för oss att hela tiden optimera verksamheten utifrån en helhetsbedömning. Med en ökad grad av distansarbete uppnår vi nu mer kvalitativ tid för såväl våra medarbetare som verksamheten. Dessutom bidrar vi till våra viktiga hållbarhetsmål genom mindre stress, färre resor och transporter, säger Pål Alfvegren, vd för Sveland Djurförsäkringar. 

Ämnen


Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05