Gå direkt till innehåll
Vill du byta din djurförsäkring från ett försäkringsbolag till Sveland? Här listar vi vad du bör tänka på. Foto: Sveland Djurförsäkringar
Vill du byta din djurförsäkring från ett försäkringsbolag till Sveland? Här listar vi vad du bör tänka på. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Blogginlägg -

Så här byter du försäkringsbolag

Vill du byta din djurförsäkring från ett försäkringsbolag till Sveland? Här listar vi vad du bör tänka på när du flyttar din försäkring för din häst, hund, katt eller smådjur. Det är enkelt att byta till Sveland!

Checklista vid byte av djurförsäkring

1. Stäm av din avtalsperiod
När slutar din försäkring gälla? Det är i samband med detta som du kan byta försäkringsbolag. Huvudförfallodagen, dagen då försäkringen löper ut, hittar du i ditt försäkringsbrev.

2. Jämför din nuvarande försäkring med försäkringen du vill byta till
Ha gärna ditt befintliga försäkringsbrev till hands när du jämför. Ibland lockas man som kund att teckna en försäkring med en väldigt låg premie. Detta kan uppfattas som fördelaktigt, men beror oftast på en låg nivå av maxersättningsbeloppet, veterinärvårdsförsäkringen och/eller höga självrisker. Försök jämföra “äpplen med äpplen”. Svelands kunniga försäkringsrådgivare guidar och hjälper dig till bästa lösningen för just dig och ditt djur.

3. Ta fram information om tidigare djurförsäkring
Alla djur är tyvärr inte friska och vi kommer att behöva ställa en rad hälsofrågor i samband med rådgivningen och övertagningen. Tänk därför igenom vad ditt djur varit med om. Detta gör vi för att du som kund alltid ska få rätt försäkringsskydd för dig och ditt djur. Ju mer information vi får desto bättre rådgivning kan vi ge dig. Det är viktigt för oss att du som kund är trygg och införstådd med vad försäkringen kan hjälpa till med och vad som i vissa fall inte ingår. Vi rekommenderar alltid det som är tryggast för dig och ditt djur, ibland kan det betyda att vi råder dig att behålla ditt nuvarande försäkringsbolag.

Vill du flytta din djurförsäkring till Sveland? Här kan du räkna på pris. Vi finns tillgängliga för dig i flera olika kanaler. Du kan chatta med oss direkt via hemsidan eller ringa oss på 046 - 276 92 00. Våra kunniga ombud är tillgängliga även på kvällar och helger, och hjälper dig gärna med försäkringsfrågor.

Vill du läsa mer om vad det innebär att bli kund- och delägare hos Sveland Djurförsäkringar? Läs mer om oss här.

När kan jag byta försäkringsbolag på min djurförsäkring?
Försäkringstiden är normalt ett år från den dag försäkringen blivit gällande. Du kan byta bolag på din försäkring i samband med huvudförfallodagen, dagen då din nuvarande försäkring löper ut. Din huvudförfallodag hittar du i ditt försäkringsbrev. Kom ihåg att teckna en ny försäkring innan du avslutar försäkringen du vill byta ifrån för att undvika ett glapp mellan avtalen. Det är för att du inte ska riskera att stå utan försäkringsskydd eller få avbrott vilket kan påverka omfattningen.

Går det att få samma djurförsäkring som jag haft i tidigare bolag?
I regel kan du teckna en försäkring som är mer eller mindre lik den du tidigare haft, men det är alltid viktigt att läsa igenom villkoren så att den nya försäkringen fyller dina behov gällande innehåll, självrisker och ersättningsbelopp. Vid pågående sjukdom, skada eller vid återkommande problematik kan ditt djur få en reservation hos det nya försäkringbolaget. Sveland gör alltid en individuell bedömning.

Kan man ta över en djurförsäkring från den tidigare djurägaren?
Det är inget problem för köparen att ta över djurets försäkring. En fördel med att ta över en djurförsäkring inom samma bolag är att man inte har någon karens och djuret får inga nya undantag i försäkringen vid bytet.

Köparen behöver få djurets försäkringsnummer och sedan kontakta Svelands kundservice på 046-276 92 00 eller ett försäkringsombud. Tillsammans kommer ni att gå igenom försäkringen och eventuellt ändra livvärde, veterinärvårdsersättning och självrisker enligt den nya ägarens önskemål.

För att köparen ska få tillgång till uppgifter om djurets tidigare skadehistorik behöver säljaren kontakta Sveland och ge sitt godkännande. Om köparen inte vill ta över nuvarande försäkring sägs försäkringen upp och Sveland betalar tillbaka kostnaden för den återstående försäkringsperioden till säljaren.

Kontakta oss om du har fler frågor, eller vill ha hjälp med att byta till Svelands djurförsäkringar.

Om Sveland Djurförsäkringar
Sveland är djurförsäkringsbolaget med anor från 1911, som ägs av våra kunder och därför stannar vinsten i bolaget. Det borgar för ett stort och gediget intresse samt engagemang för våra produkter och kunder - vi är mycket stolta över att vara ett ömsesidigt bolag. Svelands vision är att vara Sveriges bästa försäkringsbolag för hållbart djurägande. För att nå dit har vi bestämt att hållbarhet ska gå som en röd tråd genom hela företaget. För Sveland är hållbarhet och hållbart djurägande centralt. Vi är stolta över Svelands Stiftelse som stödjer forskning som har betydelse för djurs hälsa.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05

Relaterat innehåll