Gå direkt till innehåll
Allt fler hunduppfödare byter till Sveland Djurförsäkringar – och blir delägare! Foto: Sveland Djurförsäkringar
Allt fler hunduppfödare byter till Sveland Djurförsäkringar – och blir delägare! Foto: Sveland Djurförsäkringar

Pressmeddelande -

Allt fler hunduppfödare blir delägare i försäkringsbolag

Under pandemin har andelen hundar i Sverige ökat markant och fler hunduppfödare har etablerat sig i landet. Många uppfödare upptäcker fördelarna med ett kundägt försäkringsbolag där kundnytta utgör stommen i bolaget, i stället för bolag som måste generera vinst till sina aktieägare.

Sveriges enda kundägda djurförsäkringsbolag med sina 111 år på nacken, Sveland Djurförsäkringar, har som de flesta djurförsäkringsbolag under pandemin sett ett stort tillskott av nya kunder. Bland den stora andelen nya kunder är påfallande många hunduppfödare.

- Visst ser vi en hel del nya hunduppfödare, men den största ökningen kommer från andra bolag, säger Linda Kreutz som är VD på Sveland Djurförsäkringar.

Linda fortsätter.

- Vi är måna om att ge alla våra kunder ett bra bemötande när de kontaktar Sveland. När det kommer till uppfödarna är det ofta mer långvariga relationer. Vi har mer frekvent kontakt med uppfödarkunderna och våra säljares fina jobb sprider sig vidare i uppfödarledet, säger Linda Kreutz.

Som kundägt bolag är det väldigt tydligt att kundernas intresse och behov går först när Sveland arbetar med sina produkter. Uppfödarförsäkringarna är framtagna av människor som själva har lång erfarenhet av djur.

- Vi hör allt oftare om olika kooperativ och det pratas mycket om delningsekonomi, som är en växande trend. När det kommer till produkter som försäkringar, när vi tillsammans kan hjälpa varandra, känns det som en självklarhet att kundnyttan ska vara i fokus. Jag tror att många av våra kunder ser fördelarna med att de själva är ägare till bolaget. Så snart du har en gällande försäkring hos Sveland, är du också en av våra ägare. Det innebär framför allt två saker; dels att det inte finns aktieägare med krav på utdelning, dels att du har möjlighet att påverka företagets utveckling, säger Linda Kreutz.

Kunderna utser styrelsen.

Att Sveland är kundägt märks bland annat genom fullmäktige – bolagets högst beslutande organ. Kunderna utser representanter i fullmäktige som bland annat utser bolagets styrelse. En av dem som valt att bli ledamot i vår fullmäktige är Anita Skoglund. Anita driver kenneln Footprints och har 45 års erfarenhet av hunduppfödning.

- Djursjukvården ligger mig varmt om hjärtat och genom att vara aktiv i Svelands fullmäktige får jag direkt information om vad som händer. Jag får också en ökad förståelse för produktförändringar och jag följer Svelands utveckling noggrant, säger Anita Skoglund.

Hon identifierar sig själv som en riktigt lojal kund.

- Jag har alltid varit nöjd med Sveland, och det har också mina valpköpare varit. Det är genomgående i all kontakt jag haft med bolaget, oavsett om det varit med ett ombud eller direkt med kontoret. Det är viktigt för mig.

VD Linda Kreutz tror och hoppas att trenden med inkommande hunduppfödare – och andra djurägare, ska hålla i sig.

- Som kundägt och specialiserat djurförsäkringsbolag är vi extra bra på att lyssna på våra kunder. Att allt fler hunduppfödare och andra djurägare vänder sig till Sveland tyder på att vi verkligen förstått vad kunderna vill, säger Linda Kreutz, VD på Sveland Djurförsäkringar.

Ämnen

Kategorier


Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05

Relaterat innehåll