Gå direkt till innehåll
Nu får Svelands kunder obegränsat med fria samtal till FirstVet. Foto: Sveland Djurförsäkringar
Nu får Svelands kunder obegränsat med fria samtal till FirstVet. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Pressmeddelande -

Svelands fria samtal till FirstVet blir permanenta: ”Vi lyssnar på våra kunder”

Sedan i slutet av mars har Sveland Djurförsäkringar erbjudit sina kunder obegränsat med fria samtal till FirstVet under en tidsbestämd period. Nu görs tjänsten permanent – de fria samtalen är här för att stanna!

Svelands samarbete med den digitala veterinärtjänsten FirstVet har pågått sedan 2017. Tidigare har Svelands kunder haft tre fria samtal per år, men när den rådande coronapandemin blev ett faktum var det många som fick svårt att ta sitt djur till veterinären på grund av rädsla eller risk för smittspridning. 

Sveland beslutade då att öppna upp för obegränsat med fria samtal för sina kunder under en tidsbestämd period. Först fram till i slutet av maj och sedan förlängdes perioden till att gälla fram till den sista augusti.

Under den tiden har många av bolagets kunder uttryckt en önskan att möjligheten till obegränsat fria samtal ska fortsätta och det är en av anledningarna till att Sveland nu väljer att göra tjänsten permanent.

– Många efterfrågar det här och som ett kundägt bolag lyssnar vi på våra kunder. Vi vill att våra kunder ska ha tillgång till veterinärkonsultation när det passar dem, säger Linda Kreutz, chef för Affärsområde sällskapsdjur på Sveland Djurförsäkringar.

Beslutet tas också utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Ibland är det svårt att veta när ett besök till veterinären är nödvändigt eller när det går att avvakta. Det kan vara mycket krävande för djuret att behöva åka iväg.

– Genom att kunderna får fri tillgång till rådgivning digitalt, kan de i många fall slippa att åka iväg till veterinären med sina djur i onödan, framför allt är det viktigt nu under coronapandemin. Det blir också ett sätt för oss att minska våra skadekostnader, något som både vi och våra kunder gynnas av, säger Linda Kreutz.

Ämnen

Kategorier


Om Sveland

Vi ägs av våra kunder vilka är några av Sveriges nöjdaste. Ingen vinst plockas ut ur företaget. Allt görs för kundernas gemensamma bästa. Våra medarbetare är experter på djurförsäkringar och genom våra personliga ombud hjälper vi dig snabbt och kompetent när du behöver det som bäst. Nu strävar vi efter att bli det mest hållbara djurförsäkringsbolaget i Sverige.

Läs mer om Sveland Djurförsäkringar på www.sveland.se eller följ oss på Facebook.

Kontakter

John Nordh

John Nordh

Presskontakt Kommunikatör 046-276 93 05